Kreatin-nitrat

Kreatin-nitrat är som det låter ett tillskott innehållande kreatin tillsammans med nitrat, och är den perfekta kombon för dig som vill maxa dina resultat och som älskar muskelpump. Kreatin utgör såklart basen av dessa tillskott, och kan hjälpa till vid produktionen av cellbränslet ATP från det urladdade ADP:t. Detta kan du läsa mer om på startsidan under rubriken ”Så fungerar Kreatin”.

Nitratet i sin tur är suveränt för dig som vill öka prestationen ytterligare och som vill uppnå den där underbara känslan av muskeltryck som man enbart kan få vid ett riktigt brutalt träningspass. Nitrat är nämligen en föregångare till kväveoxid i kroppen. Kväveoxiden kan sedan vidga blodkärlen, vilket bidrar till att blodkärlen kan släppa igenom mer syresatt blod till muskler och organ. Detta leder i sin tur till att de arbetande musklerna får tillgång till mer syre (och kan därmed producera mer av det energirika ATP:t), men det bidrar även till den fylliga känslan som man vardagligt kallar för pump.

Kreatin-nitrat, tillskott och dosering

Kreatin-nitrat har kommit att bli mer och mer populärt och produktutbudet har därför blivit mycket bredare än vad det tidigare varit. Kreatin-nitrat finns både i pulver- och kapselform för att alla ska hitta det som känns rätt för dem. För att tillskotten ska få extra effekt innehåller de förutom kreatin-nitrat ofta olika utvalda vitaminer och mineraler som är menade att bidra till prestationen ytterligare, och vissa innehåller även koffein för den mentala prestationen och vakenheten.

För att få maximal effekt av kreatin-nitrat är det såklart nödvändigt att få i sig tillräckliga mängder, och vanligen är 1-2 gram kreatin-nitrat lagom. Dock bör du aldrig höja dosen mer än vad som är rekommenderat när det kommer till kreatin-nitratsprodukter, i och med att de ofta innehåller annat än kreatin-nitrat. Innehåller de exempelvis koffein kan man råka få i sig för mycket koffein vilket bland annat kan leda till hjärtklappning, att man blir yr och mår illa.

Blanda din egna kreatin-nitratsdryck

Kreatin går att köpa som enskilt tillskott i form av kreatinmonohydrat (mer om detta under fliken Kreatin Monohydrat). Köper du ett kreatintillskott utan smak såsom Core Creatine kan du enkelt blandad detta med en nitratdryck för att få din egna kreatin-nitratdryck. Själva tycker vi om att blanda kreatinmonohydrat med en färdigpressad rödbetsjuice, i och med att rödbetor naturligt innehåller rikliga mängder nitrat. Dessutom är rödbetsjuice riktigt gott och täcker den smak som kreatintillskott utan smakämnen kan ha.